Slider nr 2

Posted by admin in Film 02 jan 2015

Nu under julen började jag bygga slider nr 2. Min nuvarande slider fungerar i och för sig mycket bra och den kommer jag att använda framöver, men min tanke är att göra en ännu lättare och smidigare variant.

Som skena använder jag ett kvadratiskt aluminiumrör (25×25 mm, 1,5 mm godstjocklek, 65 cm långt). I varje ända på röret finns två stödben. När jag viker in stödbenen blir slidern mycket kompakt och lättpackad. I stort sätt blir det bara ett rör. Jag kan även använda de löstagbara benen från min nuvarande slider. Då kommer slidern upp en bit från marken och längden på benen kan lätt justeras, vilket underlättar om underlaget är ojämnt, t ex om jag är ute i skogen. Jag kommer även att sy ett fordral, stödbenen mm skall målas och så skall jag göra släden/vagnen.

Så här ser slidern ut i nuläget. Fortsättning följer!

slider1

Slider nr 2 med utfällda stödben för placering på plana underlag.

slider2

Hopfälld tar den mycket liten plats. Vikten är ca 400 g.

slider3

Närbild på stödbenen. Framöver kan jag kompletera slidern med andra typer av stödben.

 

slider4

Slidern sedd underifrån med utfällda stödben.

slider5

Jag kan även använda de fyra löstagbara benen från slider nr 1. Själva benrören kommer från två billiga bordsstativ.

slider6

Benen kan lätt ställas i olika riktningar. Det underlättar t ex om underlaget är ojämnt.

 

slider7

Närbild på stödbenen.

slider8

Vagnen skall omkonstrueras och normalt använder jag en kraftigare kulled för att fästa kameran på slidern.

slider9

Fäste mitt på röret för placering på stativ.


Translate »