slider1

MINA DIY-PRYLAR FÖR FOTOGRAFERING OCH FILMNING

Jag har alltid gillat att fotografera och filma och kameran är oftast med, t ex när jag är ute i skogen. Kameran som jag nu använder är en Panasonic Lumix GH4, och det är en systemkamera som jag både kan fotografera och filma med. Och det är just filmmöjligheterna som jag tycker är extra intressanta med denna kamera. Och att  fotografera och filma är något som jag har användning för både privat och i mitt arbete.

Och som ”obotlig” gör-det-självare (DIY, do it yourself) designar, konstruerar och gör jag även en hel del av mina foto- och filmprylar själv. På denna sida listar jag en del av mina DIY-prylar, varav några är projekt som pågår just nu.

Tänk på att bilderna i regel är klickbara. Jag är dock inte nöjd med alla bilder, så en del kommer att bytas. Det kommer även mer detaljbilder framöver.

DET JAG TÄNKER PÅ NÄR JAG GÖR MINA FOTO-/FILMPRYLAR:

Det är alltid bra att ha en kravspec, eller en önskelista när man skall konstruera och göra en egen pryl.
Här är det jag brukar tänka på:

  • Låg vikt
  • Slimmad och enkel design
  • Enkel att bygga ut med olika tillbehör
  • Lätt att bära och transportera
  • Låg kostnad
  • Först och främst använda och återanvända material som jag redan har
  • Lätt att tillverka med de maskiner/verktyg som jag har tillgång till

FLEXIBLA OCH UTBYGGBARA LÖSNINGAR

slider5
slider6
NÅGRA AV MINA GÖR-DET-SJÄLV-PRYLAR FÖR FOTO OCH FILM
rigg1

RIGG MED FOLLOW FOCUS, MATTE BOX MM
slider1

SLIDER MED OLIKA TILLBEHÖR
dji1

STÖDBEN – DJI-DRÖNARE
vaska_dji

TRANSPORTVÄSKA – DJI-DRÖNARE

TRANSPORTHÅLLARE – DJI-DRÖNARE

RISPÅSE NR 1

BILFÄSTE MED OLIKA TILLBEHÖR

RISPÅSE NR 2

SOLSKYDD –  DJI-DRÖNARE

SNABBFÄSTE NR 1

PANORAMAHUVUD

STEADYCAM NR 1 TILL MOBILEN

SOLSKYDD TILL EXTERN MONITOR

MIKROFONHÅLLARE

FÄLTVÄSKA TILL MONITOR

FOKUSREGLERING NR 1

HANDLOVSREM TILL KAMERAN

KABELFÄSTE NR 1

Skyddspåse/huva till kameran

Steadycam nr 2
Translate »