46. Packluckor (2)
[020616]

Packluckorna kommer att ligga nerfällda i däcket och vila mot en glasfibersarg med en 10 mm bred och 5 mm tjock tätningslist.

Sargen tillverkas
Jag började med att tejpa fast luckorna i hålen med vävtejp och vände sedan däcket så insidan kom uppåt.

Området runt hålen täcktes med självhäftande kartplast. Ca 3 mm in på luckan tejpade jag fast en 10 mm bred och 2,5 tjock gummilist. Denna list kommer att bilda styrspåret där tätningslisten senare kommer att ligga.


Luckorna tejpades fast med vävtejp från utsidan.

För att epoxyn och inte skulle fastna i kartplasten och på gummilisten strök jag på lite flytande vax.

När vaxet hade torkat penslade jag förtjockad epoxy på gummilistens ut- och insida och sedan lade jag på 5-6 lager glasfiber blandat med epoxy. Om man vill kan man färga epoxyn, men jag valde att göra sargen ofärgad.

Den främre sargen gjordes på samma sätt.


Ytan på insidan täcktes med "kartplast". Sedan satte jag en gummilist 3 mm in på luckan.


Kartplasten och gummilisten täcktes med ett tunt lager flytande vax. När vaxet hade torkat lade jag först förtjockad epoxy och sedan glasfiberremsor och epoxy över gummilisten.


Translate »