11. Slipa stävar och skrov [020409] Yterstävarna slipas I går kväll tog jag bort skruvarna från ytterstävarna och pluggade hålen med träpinnar och epoxy. Så idag kunde jag forma ytterstävarna så att de följer skrovformen. Med en vass hyvel och en rasp gick detta arbete snabbt och lätt. Avslutade med sandpapper.  

Ytterstävarna slipas ner och får samma form som skrovet.

Slipningen av skrovet fortsätter Efter att ytterstävarna fixats till fortsatte jag att slipa skrovet. Efter kvällens arbetsinsats är ena långsidan av skrovet nästan helt färdigslipat med 40-papper. Så snart kan jag fortsätta med den andra långsidan. Jag har idag även fått låna en bandslip, men jag måste först köpa slippapper innan jag kan prova den.

Arbetet med att slipa skrovet går vidare, och det blir attans så bra.

 
Translate »