17. Skrovet på rätt köl
[020514]

Epoxyn hade nu härdat ordentligt och jag kunde ikväll äntligen vända kajen och för första gången se den på rätt köl. Vilken härlig känsla!

Formspanten skruvades först loss från byggjiggen och knackades sedan försiktigt loss från skrovet. Skrovet låg nu löst på byggjiggen.

Fäste två repslingor i taket som jag hängde skrovet i. Därefter tog jag bort byggjiggen och kajaken snurrades 180 grader. Nu var den på rätt köl!


Formspanten är borttagna och byggjiggen lyfts bort. Kajaken hänger, i för och akter, i två linor fästa i taket. På bilden syns den vänstra linan.

Benställningen gjordes sedan om en aning och har nu fått skumgummistöd på botten och sidor och är (som tidigare) fastskruvad i golvet. Detta gör att kajaken ligger helt stilla och jag kan ta i ordentligt med båda händerna nu när jag skall sickla och slipa insidan.

Höjden på benställningen är (som tidigare) anpassad för att ge en bra och bekväm arbetsställning för kropp och rygg. Nu under arbetet med kajakens insida. Rätt arbetsställning och ordentlig utrustning gör dessutom att arbetetsmomenten görs fortare och effektivare.


Kajaken snurras runt.


Äntligen på rätt köl!


Benställningen är ikväll omgjord för att passa det kommande arbetet med kajakens insida.


De närmaste dagarna kommer att ägnas åt att slipa kajakens insida. Här med sickel.

Translate »