69. Remmar & fernissa
[020716]

Nu är det inte långt kvar innan kajaken är klar. Några lager fernissa till på skrovet och så lite annat småpyssel. Beslag och linor skall sättas på däcket, skotten skall fästas med silicone, de lösa höftstöden skall göras och en första uppsättning sköna fotplattor skall göras till fotstöden m.m.

Samtidigt som kajaken nu ligger upp och ner, under arbetet med fernissan, har jag börjat med remmar och linfästen till däcket.

För att låsa packluckorna har jag valt att använda 25 mm breda remmar med påsydda bandspännare. Och till det gäller det att ha en symaskin som klarar lite tjockare material.


Så har jag sparkat igång skosymaskinen.

Själv har jag en gammal skosymaskin stående i verkstaden. En underbar trampmaskin som klarar de flesta material och tjocklekar. Och efter en stunds trampande var remmarna klara.

För att vara på den säkra sidan har jag gjort remmarna lite för långa, och jag klipper dem i rätt längd först när de skall monteras på däcket.

Kvällen avslutades med att skrovet slipades med ett 220-papper. Ytan torkades av två gånger med en trasa (med T-sprit), och därefter med en klibbtrasa. Sedan strök jag på ytterligare ett lager fernissa.


Jag sydde fast bandspännare på remmarna till packluckorna. Det blir tre stycken remmar per lucka.


Ytterligare ett lager fernissa penslades på skrovet.

Translate »