19. Insidan av skrovet (3)
[020518]

Glasfiberspillet, utanför relingskanten skars bort med en mattkniv. Skrovet slipades åter lätt med ett 120-papper och jag strök sedan på det andra och sista lagret epoxy på skrovets insida.

Då jag inte kunde komma längre med kajaken i kväll passade jag på att börja planera fotstöden. För de måste vara klara och på plats i kajaken innan skrov och däck kan limmas ihop. Detta gäller även skäddboxen som skall placeras i aktern.

Målsättningen med mitt kajakbygge är att i största möjliga mån göra alla detaljer själv och att använda material som jag har liggande i min verkstad.


Relingskanten skars ren från glasfiberspill med hjälp av en mattkniv.

Så till fotstöden hittade jag en passande aluminiumprofil och lite annat material som kan komma till användning.

Fotstöden kommer att göras i aluminium och plast och blir justerbara i längsled. Detta för att kajaken skall passa paddlare med olika längd. Mer om fotstöden kommer när konstruktion är klar, och jag börjar med detta arbete.

I morgon kan jag äntligen börja med däcket!


Först slipa och sedan på med epoxy.


Tänkbart material till fotstödet plockas fram.

Translate »