28. Däck - slipning (1)
[020527]

Så var man igång igen. Denna kväll med bandslipen i högsta hugg! För nu var det dags att börja slipa däcket.

Med bandslipen, och ett 40-papper, gick grovslipningen rasande fort. Men det gäller att vara lätt på handen och se vad man gör. Jag slipar i fiberriktningen och kollar hela tiden att ytan blir jämn och fin.

I stävarna, längs relingskanten och närmast sittbrunnssargen går jag lite varsammare fram och använder i stället en träkloss med slippapper.


Full fart med bandslipen.

Det tog mig i kväll inte mer än ca 1,5 tim att med bandslipen grovslipa hela däcket. Det som återstår är lite slipning för hand längs relingskanten och kring sittbrunnen. Efter det byter jag till 80-papper och fortsätta slipningen. Jag får nog räkna med att slipa några kvällar till innan jag är helt nöjd.

Jag testade också att lägga på en pappmall med en illustrerad packlucka för att se hur det kan se ut. För snart är det dags att bestämma storlek, form och placering.


Längs relingskanten och kring stävarna använder jag en träkloss med slippapper.


Jag satte några lager maskeringstejp runt sittbrunnssargen, så att jag inte får märken från bandslipen om den skulle komma för nära av misstag.


Träytan närmast sittbrunnen slipas för hand.


Däcket är nu grovslipat och jag provar en packlucksmall.


På denna mall har jag ritat tre tänkbara storlekar på packlucka.

Translate »