50. Fästen, skott & skädda
[020622]

Nu har jag gjort i ordning för fästena för däcks- och gummilinorna. Jag kommer att ha tre grupper med gummilinor. Två bakom sittbrunnen och en grupp framför sittbrunnen. Hålen till fästena kommer jag att borra och gänga när kajaken är lackad och klar.

Skotten har jag gjort av 5 mm plywood. De placeras "flytande", dvs jag gör dem så det blir en liten glipa ca 1-2 mm runt om och jag fäster dem med silicone. Infästningen blir då inte helt "stum" utan det finns möjlighet till en viss rörelse. De kan även plockas loss i framtiden om man vill göra justeringar, ändra deras läge osv.


Fästena för däckslinorna byggs upp runt om med tjock epoxy.Så här kommer jag att placera mina linfästen på däcket, men naturligtvis kan de placeras på många andra sätt. Akter om sittbrunnen finns två grupper med gummilinor där jag kan fästa reservpaddel, fiskespö mm.


I skottet bakom sittbrunnen har jag borrat hål för linorna till rodret och skäddan.

Jag har nu börjat installationen av skäddboxen, och den ser ut att passa bra.


Skottet bakom sittbrunnen är nu klart. Det runda hålet i mitten är lufthålet så det inte kan bli undertryck i lastutrymmet.


Skäddboxen provas på plats i kajaken.


Installationen av skäddboxen är nu på gång.

Translate »