32. Däck - glasfiber (1)
[020531]

Det var nu dags för glasfiberväv, och jag började med att försiktigt rugga upp epoxyytan på däcket med ett 120-papper.

Överst på sittbrunnssargen satte jag en maskeringstejp. Detta gör att glasfiberväven inte "hugger fast" och skadas mot den vassa sargkanten när jag lägger ut väven på däcket. Även skrovkanten täcktes med en extra maskeringstejp.

Glasfiberväven rullades sedan ut över däcket och klipptes av.

Väven är 1 meter bred och det blir en stor spillbit på ena sidan. Denna klipptes av och sparas för att senare sättas på däckets insida.


En lätt slipning med 120-papper för
att rugga upp epoxyytan.

I sittbrunnen klippte jag upp glasfiberväven och lade den till rätta på däcket och upp längs sargens utsida.

Jag förbereder mig ordentligt innan jag börjar med epoxyn och tänker igenom allt som kan hända. Verktyg, trasor, plasthandskar och annat som kan behövas placeras inom räckhåll. Sedan är det bara att blanda till den första muggen epoxy och sätta igång.

Väven fixerades först med epoxy runt och på sittbrunnssargen med en pensel, och jag arbetade mig därefter ut mot stävarna med en liten roller. Det gäller att inte lägga på för mycket epoxy, utan man skall se mönstringen i väven.

Nu var glasfiberväven på plats, och allt gick helt enligt planerna. Väven är helt slät och lagom mättad med epoxy.


Maskeringstejp sätts uppe på sittbrunnssargen.


Däcket täcks med glasfiberväv.


Överskottet av glasfiber klipps av och sparas till insidan av däcket.


Väven i sittbrunnen klipps upp. Väven på däcket kommer alltså att fortsätta upp längs sargens utsida.


Jag fäste först glasfiberväven runt sittbrunnen (med en pensel) och jag arbetade mig sedan ut mot stävarna med en liten roller.


Och så var väven på plats.

Translate »