29. Däck - slipning (2)
[020528]

Jag är faktiskt riktigt nöjd med gårdagens grovslipning, och att det gick så fort. Efter att ha haft en bandslip på lån, under arbetet med skrovet, hade jag nu köpt en egen. För det blir mer slipning framöver, bl a på den Najad som jag planerar att ha som nästa projekt.

Som sagt va, grovslipningen av de större ytorna var klar, och det var nu dags att fixa till området närmast relingskanten, runt sittbrunnen och kring stävarna. Här använder jag en träkloss med 40-papper.


De yttersta smalare ribborna skrapas
rena från epoxy...

På sargen till sittbrunnen och längs skrovkanten har jag nu även satt grå vävtejp, vilket gör att jag kan arbeta obehindrat och jag behöver inte vara rädd att skada dessa ytor.

Jag avlutade kvällen med att börja fas 2, dvs slipning med långbräda och 80-papper. Nu gäller det att slipa och slipa tills däcket blir helt jämnt och fin. För det är nu man lägger grunden för hur det slutliga resultatet skall bli.

Slipningen går vidare...


...och slipas sedan med en träkloss
med slippapper.


Så var man igång med långbrädan. Sarg och skrovkant skyddas med grå vävtejp.


Hmm, det blir ju bra det här!

Translate »