16. Glasfiber på skrovet (2)
[020512]

Idag har jag lagt på det tredje och sista lagret epoxy på skrovet, och det blev perfekt. Så nu är glasfiberväven helt ingjuten i epoxy.

Jag började med att slipa skrovet med ett 120-papper och sickla bort ojämnheter, t ex kanterna på glasfiberbitarna som jag satte fast som extra förstärkning.

Använde en pensel av bättre kvalitet, med till hälften avklipta strån, för att lägga på epoxyn. Billigare/enklare penslar har en tendens att släppa strån, och det är det sista man vill i detta moment.


Skrovet slipas lätt med ett 120-papper inför det tredje och sista lagret epoxy.

Då och då kikade jag längs med skrovet för att se så att inte epoxyn börjar rinna någonstans.

Nu är utsidan på skrovet klart, och när epoxyn har härdat ordentligt är det dags att vända skrovet och börja med insidan.


Kanterna på glasfiberbitarna, som jag satte som extra förstärkning, sicklas så de blir helt "osynliga". Till detta använde jag ett löst knivblad från en mattkniv.


Epoxyn blandar jag i en vanlig plastmugg. På muggen har jag gjort olika mätskalor beroende på hur mycket epoxy som jag behöver blanda till. Då kan man lätt anpassa mängden, och man slipper att behöva slänga överbliven epoxy.


Kontroll att epoxyn inte börjar rinna.


Jag passade också på att lägga glasfiber på sargen till sittbrunnen.

Translate »