26. Däck - epoxy
[020525]

Frågan var, skulle man i kväll titta på melodifestivalen eller pensla epoxy på kajaken? Valet var enkelt. Det blev kajaken.

Kvällens aktivitet började med att jag satte ett extra lager maskeringstejp längs relingskanten på skrovet. Detta som ett extra skydd mot epoxyn som annars kan rinna ner längs kanterna om det vill sig illa.

Sedan var det bara att börja pensla och skrubba på epoxyn. Jag blandade ca 1,5 dl åt gången och arbetade in den ordentligt i alla springor och glipor. Och efter ett tag var hela däcket täckt.


För att skydda skrovet mot rinnande epoxy och stänk satte jag en extra maskeringstejp runt kajaken.

Jag gick därefter över ytan en gång till och fyllde de glipor där epoxyn tidigare inte hade fyllt ut ordentligt.

Nu är det bara att vänta tills epoxyn har härdat.


Sedan var det bara att pensla på epoxyn.


För att rätta till en felande ribba stack jag försiktigt ner ett knivblad i glipan, vid den felande ribban, och bände lätt i sidled. På så sätt kunde jag höja alt. sänka ribban, och få alla på samma nivå.


Jag använder en liten byggfläkt för att höja rumstemperaturen i lokalen före, under och efter arbetet med epoxyn. Då härdar den bättre.


Så var däcket täckt med epoxy. Nu är det bara att vänta tills det har härdat.

Translate »