18. Insidan av skrovet (1)
[020516]

Slipningen av skrovets insida gick fortare än jag trodde, så i kväll blev jag helt klar. Sickeln var en höjdare för att fixa till de rundade träytorna på skrovets insida.

Sedan penslade jag på ett tunt lager epoxy. Detta för att mätta träytan och fylla igen eventuella ojämnheter och glipor mellan ribborna inför glasfibern som nu står på tur.

Min förhoppning är att kunna börja med däcket till helgen. Det skall bli skönt, nu efter allt slipande och epoxypenslande. En ny spännande fas i byggandet närmar sig.


Skrovets insida sicklas och slipas så att hela ytan blir jämn och slät.

Informationsinhämtning
Inför arbetet med däcket har jag den senaste tiden sökt runt på Internet en hel del för att samla in fakta och tips på tänkbara sätt att utforma packluckor, beslag osv. Och det finns många mer eller mindre bra lösningar. Mer om detta framöver.

En kort tillbakablick
Hur har det då hittills gått med mitt kajakbygge? Jag måste säga att arbetet med skrovet har gått över förväntan bra, och inga missöden har inträffat.

Skrovets utsida har blivit helt perfekt, det tycker i alla fall jag. Det gäller bara att arbeta lugnt och att planera kommande arbetsmoment innan man sätter igång. Då undviker man lättast att göra misstag.


Och så på med ett tunt lager epoxy för att mätta träytan och fylla igen eventuella glipor.


Jag passade även på att försiktigt knacka loss sargen till sittbrunnen från mallen med hjälp av en träklubba. Det gick efter en stunds bankande.

Translate »