47. Packluckor (3)
[020618]

Sargerna till packluckorna hade nu legat och härdat på plats i kajaken i två dygn, och det var nu dags att ta loss dem.

Jag lossade försiktigt kartplasten mer och mer tills de lossade.

Sargen lossade sedan utan problem från den vaxade kartplasten, och gummilisten petades loss med ett stämjärn. Vaxet som jag använde är vanligt bilvax.

Sargen var nu loss och jag började med att trimma och fixa till ytter- och innerkanterna med en ryggsåg.


Ytter- och innekanten på sargen trimmades med en såg.Snitt genom packluckshålet. Sargen är gjord av flera lager glasfiber/epoxy och tätningslisten ligger fixerad i ett styrspår.

Sargerna är nu klara att sättas på plats. Men först tänker jag göra hålen i däcket för nylonremmarna som skall hålla fast luckorna. Jag kommer att använda tre remmar per lucka.

För att skruvarna inte skall kunna komma i kontakt med trät, borrar jag först 10 mm hål som fylldes med epoxy.

När epoxyn har härdat tänker jag borra passande hål för M4- alt. M5-skruv mitt i epoxypluggen. På så sätt får jag en stabil genomföring och skydd mellan skruv och trä.


Långsidorna utanför luckhålet täcktes med maskeringstejp och jag markerade sedan med en penna var hålen för nylonremmarna skulle borras.


Snitt genom skruvhålet för fastsättning av nylonremmarna till packluckorna. Skruvhålet är borrat genom en gjuten plugg av epoxy.


Jag borrade försiktigt 6 st 10 mm hål per lucka. Under håller jag en liten träkloss som mothåll.


Hålen täcktes från utsidan med maskeringstejp och jag fyllde dem sedan med tjock epoxy från insidan med en smal trästicka.

Translate »