40. Däck - insida (2)
[020609]

Nu är jag igång med grovslipningen av däckets insida. Och här är givetvis kraven på finish inte lika stora som på däckets utsida, då denna sida inte kommer att vara synlig.

Började med att grovslipa hela ytan med ett 40-papper. Till detta använde jag bandslipen.

Efter det tog jag sickeln och "sicklade" alla ribbskarvar. Det får inte finnas några tvära nivåskillnader mellan ribborna, för då kan det bildas luftbubblor under glasfiberväven i dessa "fickor". Jag avslutade med att slipa ytan för hand med ett 80-papper.

Ytterkanten fasades och gjordes vågrät med en hyvel. Då får jag bra anliggningsyta mellan däck och skrov när jag skall limma samman dem. Dessutom blir glipan mellan däck och skrov minimal.


Insidan på däcket grovslipades först med bandslipen ....

Ytterkanten slipades slutligen med ett sandpapper. Sandpapperet satte jag på en lång "slipkloss" (bräda), som fick vila mot båda ytterkanterna. Detta innebar att slipningen gjordes helt rakt mot kanten.


... sedan med sickel. Jag avslutande med att slipa ytan för hand med ett 80-papper.


Ytterkanten fasades och gjordes vågrät med en hyvel.


Ytterkanten slipas med sandpapper. Den långa "slipklossen" (brädan) vilar mot båda ytterkanterna.

Translate »