13. Skädda, slip & sittbrunn
[020414]

Spridda skurar
Denna helg har jag haft en hel del pyssel med att göra en prototyp på en ny uppfinning. Ett nytt hjälpmedel som jag kom på under mitt kajakbyggande faktiskt. Men jag hann ändå med en del kajakpyssel också.


Axeln till skäddan svarvas till.

Skäddan
Med hjälp av metallsvarven gjorde jag en axel som skäddan/fenen skall vridas kring.

För att lyfta av fenan, tex vid underhåll, har jag nu sågat upp ett spår fram till axeln. Genom att man fäller ner fenan, helt rakt ner, och sedan drar den åt vänster kan den tas av. På motsvarande sätt sätts den på plats.

Det som nu står på tur är anslutningen av styrlinan och så skall fenans kanter formas.


Arbetet med skäddan går vidare.

Slipningen snart klar!
Snart är hela skrovet slipat och klart. Det som återstår är att fixa några smårepor och så skall några smärre glipor fyllas med epoxy blandat med slipdamm.


Slipningen av skrovet fortsätter.

Sittbrunnen
Sargen till sittbrunnen grovslipades försiktigt på utsidan med bandslip och 40-papper. Efter det tog jag ett 40-papper och fortsatte att slipa för hand.

Så nu är sargen mer eller mindre klar för ett lager glasfiber.


Sittbrunnens utsida slipas för hand med sandpapper.

Translate »