Droppringar till paddeln

 

Droppringar till paddeln
[020804]

För att inte vatten på paddeln skall droppa ner i knät när man paddlar eller rinna längs paddeln ner på händerna sätter man ofta en droppring en bit upp på paddelskaftet.

Jag provade först med ett par köpta droppringar som jag hade liggande, men hålet i mitten var för stort för min träpaddel så det fungerade inte så bra.

En enkel droppring kan man göra själv på några minuter. Antingen av en liten bit liggunderlag. Eller som här till höger, av en stuvbit golvplast, dekorgummi eller liknande.

Formen skär man enklast ut med en cirkelskärare (finns ofta i bokhandeln) eller med en mattkniv. Eller så tar man fram saxen.


Två droppringar. Den lösa ringen är av en stuvbit golvplast och den monterade är av 2 mm dekorgummi. Dessa droppringar har en "skål" som stoppar och samlar upp rinnande vattnet. På den lösa droppringen sitter en bit dubbelhäftande tejp.

Mitthålet anpassas för att passa paddeln. På droppringen med "skål" får man göra ett större hål än paddelskaftets diameter. Enklast är att göra en mall i papper och prova sig fram.

Droppringen med "skål" sätts ihop med dubbelhäftande tejp eller limmas med t.ex. kontaktlim. Alternativt kan man använda två små tejpbitar, en på varje sida av droppringen. Eller varför inte ta självhäftande kardborreband. Då kan de lätt tas loss.

Och när man ändå är igång kan man passa på att göra några extra droppringar att ha i reserv eller ge bort till kompisen.

Ritning på droppring med "skål" (pdf, 23 kB)


För att skära ut droppringarna kan man använda cirkelskärare, mattkniv, sax eller liknande.


En enkel droppring av en bit "liggunderlag". Hålet i mitten görs lite mindre än skaftets tjocklek så ringen sitter fast ordentligt.

Translate »