Kajakhållare till cykel

 

Kajakhållare till cykel
[030615]

Ett alternativ i stället för att ta bilen för att transportera kajaken är att använda cykeln. Själv har jag ganska kort väg ner till havet och då föll det sig naturligt att göra en cykellösning.

Så här blev min lösning:

För att placera kajaken bakom cykeln används en bockad plattstång av aluminium. Plattstången skruvas fast på pakethållaren med ett korshandtag (låsratt M6). I den andra änden av plattstången finns ett spår där linan till kajakens bärhandtag träs in och sedan låses fast med en rem.

Men denna kajakhållare kan jag fästa och lossa kajaken på nolltid.

Ritning kajakhållare till cykel (51 kB)

Copyright Anders Jonsson 2003


Kajaken är kopplad bakom cykeln.På pakethållaren borrades tre hål. De yttre för insexskruvar och det mittre för en blindmutter (M6). En blindmutter klämmer man fast på samma sätt som en popnit. Mycket praktiskt.


Kajakhållaren är gjord av en plattstång (aluminium). Korgskruven (låsratten) sitter fast i en tunn lina för att inte komma bort.


Kajakhållaren skruvas fast på pakethållaren med korgskruven (låsratt M6). De två insexskruvarna (skruvskallarna) fungerar som "styrtappar" för att plattstången skall sitta stadigt. I det yttre (bakre) spåret placeras bärhandtaget.


Linan från bärhandtaget på kajaken placeras i spåret och remmen på kajakhållaren viras runt linan/handtaget (plaströret) och spänns.Remmen låser fast bärhandtaget i kajakhållaren.


Translate »