Nål- och trådkitt nr 1
[040926]

Om något råkar går sönder när man är ute i skog och mark gäller det att ha med utrustning så man kan göra enklare lagningar. T ex med nål och tråd.

I mitt reparationskitt finns därför bl a en liten plasttub innehållande två nålar. Runt tuben är det lindat ståltråd och björntråd. Den fria änden på björntråden är fastklämd under locket så den är lätt att hitta. Tuben har alltså två funktioner. Dels att skydda nålarna och att fungera som "trådrulle". Man kan givetvis linda på mer tråd eller ha flera olika trådar och i tuben kan man även ha ett litet skalpellblad om man vill.

Tuben är egentligen till blyertsstift som man har till vanliga stiftpennor. Och de brukar normal slängas när de är tomma. Själv sparar jag dem för de kan alltid komma till användning, t ex som här för att göra ett litet och lätt sykitt. I verkstan använder jag dem som skydd och förvaring av mina minsta borrar.

Vikten på denna tub inkl. 2 nålar, ståltråd och björntråd är 4 gram.


Copyright 2004 Anders Jonsson
www.andersj.se


Tub med nålar, björntråd och lite ståltråd. Bra att ha i packningen om något skulle råka gå sönder. Vikt 4 gram. Längden på denna tub är 75 mm.


Den laddade tuben och några säkerhetsnålar förvaras i en zippåse.


Ett annat användningsområde för tomma tuber till blyertsstift är t ex för att förvara och hålla ordning på små borrar. Närmast på bilden är tuben med mina minsta borrar med en diameter på 0,3 mm. Sedan ökar borrdiametern med 0,1 mm per tub. En tub kan rymma flera borrar med samma diameter.

Translate »